top of page

חדשות

בחירות רביעיות או לא להיות זאת השאלה

כתבו: שירה מרקוס, ליאור שאול, שיר חבה, ירדן אדמון ונוי וויסלר- י"א 8  מגמת דיפלומטיה,  מרץ 2021.

מכירים את זה שאתם חווים משהו רע ואתם אומרים לעצמכם מה עוד יכול לקרות?,

אז קיבלתם תשובה- בחירות רביעיות תוך שנתיים שמטלטלות את אזרחי ישראל , תוך כדי מגפה עולמית שמטלטלת את העולם כולל וישראל  בכל תחומי החיים ובמיוחד בכלכלה.

 

אם היו אומרים לנו שבתוך שנתיים נאלץ ללכת לבחור בפעם הרביעית, היינו אומרות שמשהו נורא קרה בעולם. אכן,  לצערנו משהו באמת קרה, המציאות שלנו השתנתה וכל בוקר בשנה האחרונה אנחנו קמים לעוד מלחמת הישרדות. כיום בישראל ישנם קרוב ל-6000 אנשים, שמתו מן המגפה וכל יום מתגלים עוד 3000 חולים. בנוסף, מדינת ישראל צריכה להתמודד עם קרוב ל-1,000,000 מובטלים, שכל יום חושבים על איך ישיגו את האוכל ליום הבא. יש לא מעט משפחות, שלא ראו אחד את השני שנה שלמה, סבא וסבתא שלאט לאט קמלים  עקב בדידות וחוסר מעש. ראשי בתי החולים מתלוננים על קריסת המערכת.  כנראה, שאם ,תגיע לבית החולים חולה אך לא במחלת הקורונה, תצטער על כך שלא למדת רפואה כי אין מי שיטפל בך.

ובמקביל לכל זאת, אזרחי ישראל יתמודדו עם בחירות מועד ד. האם זה טוב או לא, יש כאלה שיחשבו שכן ויש כאלה שחשבו שלא.

 

לאחר בחירות מועד ג' ובתחילתה של מגפת הקורונה, התבשרנו שמפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו ומפלגת כחול לבן בראשות בני גנץ, החליטו לשלב כוחות כדי למגר את המגיפה ולהתמודד עם האתגרים שהיא הביאה עמה. בשמחה גדולה קמה ממשלה קואליציונית רחבה. אך לאחר תקופה קצרה, הבנו שהשמחה מוקדמת מדיי. בכל ממשלה רחבה יש לבחון את  האינטרסים של הרכב הממשלה הקואליציונית, אך יש לזכור - שני צדדים שונים יתקשו להתפשר כדי לרצות את הצד השני מכיוון שכל צד רוצה למקסם את האינטרסים האישיים שלו ושל בוחריו. יש מקרים ששמירה על אינטרסים האישיים עלולה לפגוע באינטרסים הכלליים וכך קרה גם הפעם.  בשל בעיות בין הצדדים , לא עבר תקציב מדינה, ולא הצליחו למנות אנשי מקצוע במשרדים הממשלתיים. בחברה הישראלית  נפער שסע עמוק ורבים יצאו להפגין על נושאים הנוגעים להם. הציבור מרגיש שכל האמצעים כשרים לקידום מניעים אישיים בלבד, המצב נמשך זמן רב מדי והשלכותיו ינשפו בעורפינו  לטווח הארוך לכן יש להגיד די! ולפעול במנהיגות אחראית.

 

כאשר אנו מסתכלים על תפקוד המדינה בשנה האחרונה ועל העובדות הקיימות, ניתן להסיק שאנו חיים עם בסיס רעוע למדיי (הממשלה) - ויש "לבנותו" מחדש. לכן הסבירות היא שכדי לתקן את כל הנזק שנעשה יש לגשת לבחירות רביעיות. אמנם הדבר יגרור להוצאות גבוהות בתקווה, שזו תהייה  הוצאה אחרונה לארבע שנים הבאות .

לעומת זאת יש גם דעות אחרות,  הטוענות שמדינת ישראל נמצאת  

כשגנץ הבין שהוא חייב להתחסן דרך חיסון שביבי הביא.

לאחר שלוש מערכות בחירות קשות שבהן אף ממשלה לא החזיקה מעמד. לטענתם , ישראל אינה יכולה לשאת מערכת בחירות רביעית, העלויות גבוהות ואינן מתאפשרות בעידן הקורונה. כיום, שנה לאחר תחילת המגפה,  מאות אנשים מצאו את עצמם ללא מקור פרנסה והמדינה אינה יכולה לנתב תקציב למען מערכת בחירות רביעית בשל המחויבות שלה כלפי אזרחי המדינה הנמצאים בשעת משבר.

 

נוסף על בעיית הכלכלה , יש  חוסר אמון מצד אזרחי המדינה כלפי הפוליטיקאי ם ואזרחים רבים הצהירו שלא יבזבזו זמנם וילכו להצביע כי בשל ריבוי המפלגות הרצות בבחירות , הם אינם מאמינים שהתוצאות יוכרעו הפעם והממשלה שתקום תחזיק מעמד. צריך להבין שהצבעה

כשגנץ הבין שהוא חייב להתחסן דרך חיסון שביבי

בקלפי והשפעה על הרכב הממשלה שתקבל את האחוז הגבוה ביותר

הקמת ממשלה מתפקדת אחרי מערכת בחירות ראשונה

מצד האזרחים הינה דבר חשוב והליך הכרחי במדינה דמוקרטית ולכן איבוד באמון בהצבעה הינה דבר חמור אותו צריך למנוע.

 

הקמת ממשלה מתפקדת אחרי מערכת בחירות שנייה

כבני נוער מעורבים , אנו דנים בנושא זה לא מעט. כולנו תמימות דעים שהמדינה לא מתפקדת כראוי והמצב חמור ויש לשפר את המצב בהקדם. אחרי הקורונה או לפני הקורונה זו השאלה האמיתית, אך יש לזכור כי תפקיד הממשלה היא לשרת את האזרחים ולא האזרחים אמורים לשרת את המדינה, לכן אנחנו כאזרחים צריכים להרים את הכפפה ולשאוף לעתיד טוב. אך דעתנו לגבי הבחירות  שנויות במחלוקת:

 

 

הקמת ממשלה מתפקדת אחרי מערכת בחירות רביעיות

 

הקמת ממשלה מתפקדת אחרי מערכת בחירות שלישית

  שירה מרקוס- לדעתי, אין מנוס מבחירות רביעיות . אני מודעת להשלכות  הכלכליות ולכך שהכסף הולך לבחירות שוב !! במקום למובטלים או נזקקים ,  אך כשאני מסתכלת לטווח הרחוק, ברגע שתהיה לנו ממשלה מאוחדת ומסודרת הכלי ילך יותר חלק, תקציב יעבור, , יחוקקו חוקים למען האזרחים, העם יהיה יותר מאוחד, הממשלה תתעסק בחיי היום יום של האזרחים ולא בחיכוכים בינה לבין עצמה. לכן, אני נערה בת 16 שחיה בתקופת הקורונה ונאלצתי לוותר על חוויות נעורים רבות, הפכתי  מעורה בחדשות והגעתי למסקנה  שבשביל שהכל יחזור לקדמותו צריך לעיתים התחיל מהתחלה ובמקרה שלנו זה אחרי הבחירות הרביעיות.

 

ליאור שאול- אני בעד בחירות מועד ד. נכון, אין תקציב לעוד חודשים ארוכים, יש עלויות אדירות לקופת המדינה, הממשלה לא מתפקדת, העימות בין הגושים יעלה שלב. אך  מאידך , כרגע המצב בכי רע. הממשלה שלנו לא יציבה, קיים חוסר הבנה ואנשים מאבדים אמון בממשלה. אין אפשרות לעבור לסדר היום במחשבה שאנו נמצאים במדינה בה אין לנו אמון במי שמנהל אותה. כנערה בת 16, אין ביכולתי אפשרות להשפיע על הבחירות. המצב מסובך , אנחנו לא חיים במציאות רגילה, הקורונה משחקת פה תפקיד מאוד משמעותי. כתלמידת תיכון אני מרגישה את הקורונה מקרוב. הממשלה עסוקה בכ"כ הרבה דברים והלימודים נדחקים לפינה עם מחשב ושיעורי לימוד מרחוק. בעייני, יש לקיים בחירות, להגיע למצב בו המדינה תתנהל על ידי ממשלה אחת יציבה ולשאוף לחזור כמה שיותר מהר לשגרה ולמציאות שחיינו בה.

נוי וויסלר-  תקופת הקורונה השפיעה עליי ועל רבים אחרים. מוסדות החינוך סגורים כבר שנה והלמידה מרחוק מתחילה להשפיע, אני כתלמידת כיתה יא נורא מפחדת, מה יקרה כשהבגרות תגיע? ומה אם אני לא אדע את כל החומר או לא אבין אותו טוב, כי בכל זאת למידה מהזום לא כל כך יעילה. כשאנחנו כאזרחים במצוקה פונים לממשלה שלנו, הם עסוקים במערכת בחירות מתמשכת ומלחמת כוח בין אחד לשני, עצמאיים, ניצולי שואה שאין להם כסף לאכול או להתקיים, נאלצים ללכת לבחור ממשלה שלא עוזרת להם? המצב המשוגע הזה שנקלענו אליו שם את כולנו במצוקה, אבל שאנחנו זועקים

 

הממשלה עסוקה בשלה ואין איש שיעזור.

ירדן אדמון- התקופה הזו מבלבלת, יש סגר אין סגר יש בחירות אין בחירות כל העניין זה מעורר הרבה סימני שאלה. האם הכסף של הבחירות  היה יכול לעזור לאותם אנשים שבעקבות המצב של הקורונה לא מצאו עבודה הזקוקים לתמיכה כלכלית כרגע? אני סבורה שכל עוד לא יהיה ממשלה יציבה לאזרחים ככה הסיכוי לתמיכה של הממשלה באזרחים תקטן. אי אפשר לחלק תקציבים אם אין לנו ממשלה מסודרת. לכן בחירות מועד ד הכרחיות .

שיר חבה- לפני כשנה נגיף הקורונה הופץ בכל רחבי העולם וגרם להסגרים רבים והימנעות  של התקהלויות בקרב אנשי העולם. כך נוצר מצב של פגיעה בכלכלה של מדינות. הקורונה גרמה לכך לאבטלה רבה. תלמידים נסגרו בבתים ועברו ללמידה מקוונת, שאחד מחסרונותיה  מלבד חוסר האפקטיביות שלה והפערים בחומר הלימודי , היא העצימה בדידות וניתוק חברתי של בני הנוער מחבריהם, וחלקם סובלים ממצבים נפשיים קשים . קשיים אלה מצריכים פתרון ותמיכה מצד הממשלה. העברת התקציב על מנת לתמוך במובטלים בבני הנוער ובכל אזרחי המדינה אשר נפגעו מהקורונה צריכה להיות בראש סדר העדיפויות של הממשלה והכנסת.

הקמת ממשלה מתפקדת אחרי מערכת בחירות ראשונה

הקמת ממשלה מתפקדת אחרי מערכת בחירות שנייה

הקמת ממשלה מתפקדת אחרי מערכת בחירות שלישית

הקמת ממשלה מתפקדת אחרי מערכת בחירות רביעית

לדעתי, מערכת בחירות לרשות ממשלה חדשה עלולה לגזול כסף רב שיכול לעזור לאזרחי המדינה להתאושש ולשרוד לאחר הקורונה ולכן בחירות במצב הכלכלי הנוכחי פוגעות בסדר העדיפויות של תקציב המדינה.

בחירות 2021

מאת ולרייה נסייב

איך הגענו למצב שבישראל יש כבר בחירות רביעיות בשנתיים? כולנו יודעים שבחירות אמורות להתקיים כל ארבע שנים ולא פעמיים בשנה. אבל מדינת ישראל ממש הלכה נגד הזרם. נוצר כל כך הרבה מתח סביב כל נושא הבחירות, שמידי שנה כמות האנשים שמצביעים הולכת ופוחתת, כי הם יודעים כבר מה תהיה התוצאה. הרשימה המשותפת התפרקה. אנשים מקבלים הודעות אס.אמ.אס בהן משכנעים אותם למי להצביע. הליכוד, מפיצים קישור לסרטון ביוטיוב על יאיר לפיד, שבכותרתו רשום "מה שלא ידעתם על יאיר לפיד". צעד כזה מראה לאן המצב הגיע. בשביל לשכנע אנשים לבחור בראש הממשלה הבא משפילים המועמדים זה את זה, ומוציאים באור שלילי מועמדים אחרים. כן, כן לחשוב שאנשים שמנהלים את המדינה מתנהגים ככה, כמו ילדים בגן חובה, זה מזעזע.

בינימין נתניהו , (איך אפשר בלעדיו) ראש הממשלה של מדינת ישראל כבר 12 שנים. כנראה יש סיבה למה הוא מכהן כראש ממשלה כל כך הרבה שנים. מכהונה ראשונה כראש ממשלה ואז לפרוש מפוליטיקה מכיוון שהפסיד בבחירות, לחזור כשר האוצר ולהתמודד עוד פעם לראשות הממשלה. יש לו כוח רצון ללא ספק...  אבל מי יודע מה הולך לקרות בבחירות הקרובות.  יאיר לפיד שבמקצועותיו הרבים בתור מחזאי, תסריטאי, שחקן, סופר ועוד כמה מקצועות , הוא החליט להתעסק בפוליטיקה. רון חולדאי, שהחליט להתפתח מראש העיר של תל אביב-יפו  למתמודד טרי בבחירות הכנסת ה-24.  מרב מיכאלי, מתוך המועמדים שהוצגו לפני האישה היחידה מהרשימה שגם היא מתמודדת לבחירות הקרובות, יש בינה לבין יאיר לפיד יש משהו במשותף, שניהם מגיעים מתחום התקשורת והבידור. אולי היא לא הייתה תסריטאית או סופרת אבל בהחלט הייתה אשת טלווזיה ורדיו. כמובן שיש עוד הרבה מועמדים לבחירות 2021. האם יקרה שינוי בבחירות האלה? או שהמצב ישאר כמו שהוא ושנה הבאה נצטרך ללכת לבחור לכנסת ה-25? אף אחד לא יודע... נצטרך לחכות ולראות. יש כל כך הרבה שאלות שעד סוף הבחירות לא נקבל עליהן תשובות, אבל על שאלה אחת בכל זאת כן יש תשובה והיא במי אתם הולכים לבחור השנה?

bottom of page